Buiten de kaders van Michelin…

 In Ervaring, Reviewen

Laat je adviseren door de chef-kok…

Jij wilt een goede, inspirerende dagvoorzitter hebben. Iemand die met je meedenkt over het programma en de doelstellingen van de dag. Bel een willekeurige dagvoorzitter. Deze zal zeggen jouw man (of vrouw) te zijn, net als dat elke chef-kok zal zeggen dat zijn biefstuk de beste is! Op SprekerReviews is alle informatie over alle chef-koks (dagvoorzitters en sprekers) samengebracht op één plek. Door middel van een profiel en de verzamelde reviews kunnen dagvoorzitters en sprekers zichzelf presenteren en profileren. De beoordeling laten we, net als bij restaurateurs, over aan derden.biefstuk

Laat je adviseren door ándere chef-koks

Stel, je loopt een restaurant binnen en vraagt aan het einde van het diner aan de chef-kok waar hij of zij de beste biefstuk uit zijn of haar leven heeft gegeten. Betrouwbaar? Zeker wel, tenzij hij of zij je doorverwijst naar een bevriend restaurant. Dat neem je dan maar op de koop toe. Vaak staan er meerdere dagvoorzitters en sprekers op hetzelfde evenement. Uiteraard mogen zij elkaar beoordelen op ons platform. De feedback die ze geven is namelijk erg waardevol voor de spreker. Professionals kunnen elkaar op deze manier helpen. De spreker of dagvoorzitter in kwestie is altijd in de gelegenheid om via de website te reageren op de ontvangen feedback.

Laat je adviseren door een professionele recensent

De Michelingids geeft elk jaar sterren weg. Zij bepalen in welke restaurants je het beste kunt eten. Échte voedsel- en smaakrecensenten keuren op de door hen belangrijk gevonden criteria. Is het eten in een restaurant mét Michelinster dan automatisch geheel naar jouw wens? Nee, dat hoeft niet. Wat jij belangrijk en lekker vindt, hoeft niet hetzelfde te zijn als wat de Michelingids belangrijk vindt. Wel is het zeker dat het restaurant mét Michelinster voldoet aan bepaalde (strenge) voorwaarden en eisen. Dit creëert dan ook een bepaald overzicht in het ruime aanbod in restaurants.

Sprekersbureaus hebben dezelfde functie binnen sprekersland. Zij filteren op een aantal criteria en kunnen je aan de hand daarvan een goed advies geven. Maar niet elk restaurant wil een Michelinster halen. Zo is niet elke spreker bij ieder sprekersbureau te boeken. Het aanbod van dagvoorzitters en sprekers is daardoor versnipperd over verschillende sprekersbureaus.

Voor een volledig overzicht moet je verder kijken dan alleen het sprekersbureau. Als je de perfecte biefstuk wilt hebben, heb je een onafhankelijk platform nodig dat alle biefstukken vergelijkt. Op zoek naar de perfecte spreker voor jouw evenement? Dan heb je ook hier een onafhankelijk en objectief platform voor nodig om alle sprekers te vergelijken.versnipperd

Laat je adviseren door andere bezoekers

De laatste jaren vergelijken steeds meer mensen restaurants met elkaar op websites als eet.nu of iens.nl. Deze websites bieden een onafhankelijk en duidelijk overzicht van restaurants binnen Nederland. Alle informatie is samengebracht op één plek en de diverse zoekcriteria geven je de mogelijkheid om een restaurant te vinden wat aansluit op jouw persoonlijke wensen en behoeften (met kinderen of romantisch dineren voor twee). De websites bieden je tevens de mogelijkheid om een review achter te laten. Zo help je anderen in hun zoektocht naar een passend restaurant, en de restaurateur help je aan meer klanten. Bij evenementen en bijeenkomsten heb je bezoekers en deelnemers welke allen een persoonlijke beleving en mening hebben over de spreker of dagvoorzitter. SprekerReviews stelt bezoekers en deelnemers in staat hun ervaringen en mening te delen. Wat de waarde is van die mening (stel je voor dat iemand helemaal niet van biefstuk houdt) – dat laten we aan de lezer van de review over.

Laat je adviseren door de opdrachtgever

Dan komen we bij de belangrijkste review-groep terecht. De opdrachtgever. De opdrachtgever heeft een bepaald beeld van de dagvoorzitter of spreker. Deze bespreekt met hem of haar de doelen van de dag en de rol die de spreker of dagvoorzitter heeft. Daarnaast heeft de opdrachtgever een goed beeld van de prijs-kwaliteitsverhouding en of de spreker zijn of haar afspraken nakomt. Deze informatie is van groot belang. Jij bent als opdrachtgever immers op zoek naar de perfecte spreker of dagvoorzitter voor jouw evenement. Is het advies van andere opdrachtgevers dan geen ontzettende meerwaarde in je zoektocht naar de perfecte spreker of dagvoorzitter?

advies opdrachtgever

Tot slot

Sprekers en dagvoorzitters zijn er in alle maten… net als biefstuk. Wat de één een heerlijke biefstuk vindt, vindt de ander verschrikkelijk. Ik houd van medium rare – net als dat ik van dagvoorzitters en spreker houd die nét even anders zijn. Sprekers en dagvoorzitters die een evenement naar een hoger niveau kunnen tillen door middel van humor, energie en interactie. Continue, met het oog op de bezoeker. Waar je die kunt vinden? In ieder geval binnenkort op SprekerReviews.nl.

 

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie